sábado, 9 de octubre de 2010

Pax americana

El Documental del Mes és una iniciativa de Paral•lel 40 integrada dins el projecte CinemaNet Europe, que estrena 12 documentals l'any en més de 100 sales d'arreu d'Europa. El primer dijous de cada mes, a Girona, teniu l'oportunitat única d'assistir a l'estrena d'aquests documentals.
Pax americana de Dennis Delestrac (Canadà, França, 2009) 85 minuts VOSC, es la visió de la Terra dominada des de l’espai ja no és només ciència-ficció. Wernher von Braun, el científic espaial nazi i dirigent de la NASA que va inspirar el famós Dr. Strangelove, tenia un somni que ha sobreviscut a cada govern nord-americà des de la Segona Guerra Mundial i que ara s’està fent realitat.
El moment actual és decisiu. Sabem si actualment ja hi ha màquines de guerra orbitant al voltant de la Terra? És possible arribar a acords internacionals per mantenir l’espai sense armes? Hi ha plans d’enviar armament a l’espai que podria extingir la vida al planeta en qüestió de segons?
A través de material d’arxiu i gràcies a un accés sense precedents a la Unitat Espacial de l’exèrcit nord-americà, PaxAmericana mostra com es posicionen generals, analistes, polítics, diplomàtics, activistes per a la pau i pilots davant una qüestió tan crítica com desconeguda.

No hay comentarios: