jueves, 18 de enero de 2024

El correo

 

Título original
El correoaka 
Año
Duración
101 min.
País
España España
Dirección
Guion
Reparto
Comp

Sinopsis
Año 2002. Iván es un ambicioso chaval de Vallecas al que su barrio le queda pequeño. Desde su puesto de aparcacoches en un lujoso club de golf de la capital, pronto dará su primer gran paso: convertirse en correo belga para una organización internacional dedicada al blanqueo de dinero. Iván empezará a transportar maletines rumbo a Bruselas y Ginebra. Pero Iván no puede dejar de mirar hacia lo más alto. El dinero negro de verdad fluye en la Costa del Sol. Empresarios de la construcción, políticos corruptos, banqueros, deportistas, la mafia china... Iván quiere su parte del pastel.

Daniel Calparsoro ocupa un lloc com a director de cinema de pel·lícules d'acció, els seus últims films ho demostren., "Fins al cel" o "Cent anys de perdó" són pel·lícules entretingudes que fan diners a taquilla,
La seva última pel·lícula, "El correo" fa un bon repàs a la corrupció política que sistemàticament campaba  a España després de l'arribada de l'euro, situant l'accio damunt d'un xaval jove Ivan Marquez que amb ambició i perícia va aconseguir introduir-se en xarxes de blanqueig de diners transportant grans quantitats de diners a Bèlgica i Suïssa. Aquesta va ser la punta per dedicar-se més tard a coses més grans...

Aron Piper com Iván, està, va narrant els fets amb molta , igual que feia amb el bon guió de Patxi Amezcua i Alejo Flash, un xaval de Vallecas que aparca cotxes i que ambiciona ser milionari i portar una vida de luxes i, el seu trajecte ens conduirà a veure les corrupcions del segle XXI al nostre país. Al costat oposat tenim Maria Pedraza (les nenes de vidre) com Leticia, filla d'un ric orrupte que ho tenen tot, i que Iván comença a sentir alguna cosa per ella malgrat la negativa del seu pare, interpretat per un Luis Tosar molt correcte.


Tenint uns secundaris de luxe Luis Zahera, Jose Manuel Poga i Laura Sepul i Nourdin Batan com Yannick l' amic d'Ivan. Filmat a diferents països i multitud de localitzacions amb un ritme vertiginós, creuant-se la història fictícia d'aquest xaval amb personatges reals de l'època, cosa que li fa una sensació de versemblança molt important al que està passant.







































































No hay comentarios: