jueves, 12 de junio de 2014

La caja de cerillas

El proper dilluns16 de juny a les 11.00 h a l’espai 4 del Palau de la Virreina (La Rambla, 99), es presentarà el documental La caja de cerillas, un treball de David Airob sobre el fotoperiodista Joan Guerrero.
A la presentació i visionat del documental hi assistiran; el director del documental,i el seu protagonistaaixí com algun dels fotoperiodistes que ha participat com a docents a l’OBJECTIU►BCN.que és un projecte de fotografia documental organitzat per la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona i comissariat pel fotoperiodista Samuel Aranda on 200 alumnes han creat un relat visual col·lectiu de la ciutat.
La caja de cerillas s’estrenarà dins les sessions obertes del programa OBJECTIU►BCN a l’auditori del Disseny Hub Barcelona el 19 de juny a les 19.30h en una sessió gratuïta i oberta al públic. Prèviament, el 17 de juny, a les 19 hores es farà una preestrena a Santa Coloma de Gramenet a la Biblioteca Singuerlín (Plaça Sagrada Família, s/n)
Joan Guerrero és un fotoperiodista de llarga i consolidada trajectòria. Ha treballat a El PaísGramaEl ObservadorEl Diari de Catalunya i El Periódico de Catalunya. Nascut a Tarifa el 1940, a la dècada dels 70 va emigrar a Barcelona i poc després es traslladà a Santa Coloma de Gramenet. Ha publicat diversos llibres de fotografia i se li han dedicat unes quaranta exposicions individuals de temàtiques diverses: des d’homenatges a Miquel Hernández i altres poetes fins a visions personals de la immigració i l’Amèrica Llatina.
El fotoperiodista David Airob ha rebut recentment a el premi World Press Photo per Calcio Storico, el seu primer curtmetratge (realitzat amb David Ramos i José Bautista). El 1989 va entrar a formar part del dispositiu gràfic del diari La Vanguardia, rotatiu del qual va ser redactor en cap de fotografia (2007-2010) i pel qual ha cobert tot tipus d’informacions pels quals ha rebut diversos premis internacionals. Ha publicat a revistes com Time, Paris-Match, Der-Spiegel, etc. La seva feina com a fotoperiodista s’ha mostrat en diverses exposicions i llibres.

No hay comentarios: