viernes, 8 de julio de 2011

Olimpicament grans

Jan Tenhaven mai va pensar que faria una pel·lícula de temàtica esportiva donada la seva manca d’aptituds per a les competicions escolars. Tot i que anys més tard va començar a córrer i fins i tot va sobreviure a algunes maratons, va quedar molt impressionat per l’agilitat i l’actitud dels qui més endavant es convertiren en els protagonistes del seu film.
Els darrers 15 anys s'ha dedicat a fer documentals.
A mesura que la població d’occident envelleix, als clubs esportius la mitjana d’edat dels socis augmenta. Aquesta és la realitat d’Olímpicament grans, un documental protagonitzat per cinc atletes d’entre 80 i 100 anys. Tots ells han superat diverses pèrdues i crisis personals, han sobreviscut a guerres i altres tragèdies i alguns, fins i tot, han guanyat la batalla a una malaltia terminal. Ara els uneix un mateix objectiu: participar als campionats del món d’atletisme a Finlàndia el proper estiu.
A la línia de meta de les seves vides, disputen una darrera cursa contra el temps i l’edat mentre salten, corren i llancen el disc. Els protagonistes donen el millor de si mateixos en el camí cap a la medalla d’or i, amb optimisme, afirmen que ja descansaran quan morin.

No hay comentarios: