viernes, 6 de noviembre de 2015

L'assaig

El realitzador gironí Lluís Baulida estrena la seva pel·lícula L'Assaig, una comèdia dramàtica de 80 minuts que presenta un grup d'actors intentant reconstruir les seves vides en plena crisi dels quaranta mentre assagen la peça teatral Anònim venecià, una història que parla de l'amor, la vida i la mort, inolvidable pel.lícula de Tony Musante i Florinda Bolkan.
El projecte sorgeix de la crisi total en què es troba sumit Lluís Baulida, que com a dramaturg va estrenar el 2013 l'obra teatral Anonim Venecià al festival Temporada Alta. La seva és la crisi personal dels quaranta, sumada a la llarga crisi econòmica, més la crisi del sector del teatre i el cinema, i la crisi d'intentar distribuir i estrenar un llargmetratge rodat en català.
No obstant, i seguint la recepta de plantar cara al mal temps de crisi amb grans dosis de creativitat, Baulida ha aconseguit rodar L'Assaig amb actors com Hermann Bonnin, Sílvia Escuder i Santi Ricart. El film es va rodar la primavera del 2014, íntegrament a Girona, amb el suport a la producció dels ajuntaments de Girona i Salt, el centre de tecnologia Bloom i El Canal Centre d'Arts escèniques. 
"Intentar distribuir i estrenar una pel·lícula en català als cinemes dels Països Catalans és molt més dificultós que rodar-la", va dir el realitzador, 
Les aportacions són de 25€ pel públic general i comerços, 50€ per a pimes i 100€ per a marques comercials. 
"Creiem que és viable fer cinema en català, més enllà de les subvencions públiques, perquè hi ha un públic que li dóna suport i un país compromès amb la seva cultura", assegura Baulida. 
La campanya de Verkami combina recompenses relacionades amb el cinema i el teatre.

No hay comentarios: