miércoles, 11 de marzo de 2009

Fronteres mexicanes

CICLE MIRADES a La Casa Elizalde. Dijous, 12 de març 2009 a les 20h. Entrada Gratuïta
Immers en las contradiccions de la globalització, Mèxic representa l’altre costat del camí que porta al somni americà, convertint a l’enorme país, en una gegantesca frontera a través de la qual s’arriba finalment al mur i al ríu que separen dues nacions. A més d’aquests límits, dins de les regions i creuant deserts i muntanyes, els pobles mexicans mantenen vives costums i formes de vida que s’alimenten de moltes tensions. En aquest diàleg, sorgeixen preguntes per a contestar a través de l’horitzó i la memòria.
LA FRONTERA INFINITA Mèxic / 2007 / 90’ / DocumentalProductora: IMCINE, Guión: Juan Manuel Sepúlveda, Producción: Patricia Coronado Nóbregas, Fotografía: Juan Manuel Sepúlveda, Víctor Dávila Camacho, Edición: Roberto Bolado, Música: Arturo Villela Vega, Sonido: Armando Narváez, Alejandro Zuno, Aurora OjedaCada any, centenars de mil·lers de centroamericans s'internen clandestinament en Mèxic en el seu camí als Estats Units. Aquest és un relat sobre la voluntat i l'esperança, a través de la contemplació d'homes i dones que viatgen buscant una millor condició de vida, a pesar de que el viatge pot vtornar-se interminable.
2008, Cinéma du Réel international documentary film festival, Edición 30º, Película, Premio Joris Ivens y Película, Premio del Jurado Joven. Mención Honorífica
2008, SANFIC. Festival Internacional de Cine de Santiago, Edición 4º, Películas Latinoamericanas, Mejor Director

No hay comentarios: