martes, 27 de octubre de 2009

La Filmo commemora el dia mundial del patrimoni audiovisual

La Filmoteca de Catalunya, com la gran majoria de filmoteques del món, commemora la data del 27 d’octubre com a Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, proclamat per la UNESCO l’any 2005, amb motiu del 25è aniversari de la Recomanació sobre la Salvaguarda i la Conservació de les Imatges en Moviment que va fer pública el 1980.
Fent-se ressò d’aquesta data assenyalada, la Filmoteca donarà avui accés lliure a les seves sessions, que s’han programat amb materials del fons patrimonial que custodia al seu Arxiu: A les 17:00, una selecció d’slapstick americà acompanyat al piano pel mestre Pineda. A les 19:30, el curt “Circles” (1966) i el llarg “Esquizo” (1970) donen fe de la no massa coneguda faceta de cineasta de l’arquitecte Ricard Bofill. I a les 22:00, “Canet Rock” (Francesc Bellmunt, 1975-76) farà reviure als assistents les mítiques Dotze Hores de Canet de Mar.
Així mateix, la Biblioteca de la Filmoteca ha creat per a la ocasió una exposició antològica dels documents més interessants amb què compta: des de l’antiquíssim antecedent Ars Magna Lucis et Umbrae (Athanasius Kircher, 1671) fins a edicions de la pròpia Filmoteca, passant per rares col·leccions de revistes de principi de segle XX, llibres emblemàtics, arxius personals com els dels cineastes Gelabert, Baños o Rovira Beleta, d’entitats com els dels Estudios Macián, i de professionals com la fotògrafa Colita o el director artístic Julio Alberto.
L’exposició romandrà oberta fins al 30 de novembre a la Biblioteca de la Filmoteca, carrer Portal de Santa Madrona 6 i 8 de Barcelona

No hay comentarios: