lunes, 5 de diciembre de 2016

el perdut

Christophe Farnarier ha tornat a agafar la càmera per filmar "El perdut", una pel·lícula  documental que neix de la fusió de dos projectes, el que Farnarier estava treballant des de feia temps i el que li va proposar Mario Madueño de la productora Pantalla Partida.

"Walden" d'Henry David Thoreau és un assaig sobre d'experiència d'una persona que viu  2 anys en el bosc, en una cabana. Aquesta era la idea inicial sobre la qual treballava Christophe Farnarier. L'atzar va fer que un dia la productora Pantalla Partida de Madrid el truquessin per proposar-li la història d'un home que desapareix al bosc durant 14 anys. La proposta estava basada en una història real que havia passat a Andalusia, però Farnarier la va voler traslladar al Ripollès. Farnarier comenta que  "vam contactar amb una productora de Girona (DDM Visual) i vam reescriure el guió. Volíem plasmar, entre altres coses, l'experiència de viure perdut en el bosc sense contacte amb la civilització. Un home sol, enmig del bosc que posseeix molt poca cosa i, malgrat tenir poques coses, en Martí se sent feliç. És precisament això i el fet que està en contacte amb la natura el que fa que torni a recuperar la seva identitat com a ésser humà"·

"El perdut" és un film totalment experimental, a cavall entre el documental i la ficció, molt radical com a plantejament estètic, però que explica una historia universal. De documental té que es roda amb un equip reduït, amb so directe, decorats reals, però alhora té molta part de ficció, de fantasia, ja que part de l'argument està per construir. I aquesta fusió entre el documental i la ficció és així perquè Farnarier busca la veritat de les coses. "L'actor ha de fer seus els espais i els objectes, viure una experiència real, no interpretar una escena".  És una producció de DDM Visual, Les films du present i Pantalla Partida amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.
El febrer de 1994, a la comarca del Ripollès (Girona), un home desapareix sense cap motiu. Martí és un home normal, no és cap boig ni un mort de gana. Un dia de forta crisi emocional s'endinsa al bosc i es perd. Du una escopeta de caça per posar fi a la seva vida. Però els seus plans es torcen.  Martí comença una vida de supervivència a la muntanya. El llargmetratge segueix al llarg d'un any la vida d'aquest home que sent la necessitat de viure com un animal al bosc, sense cap contacte amb els humans, per recuperar de mica en mica la necessitat de retrobar-se amb la seva família. 
 Fitxa tècnica i artística:
 Direcció: Christophe Farnarier
Guió: Pablo Remón i Daniel Remón
Producció executiva: Mario Madueño, David Pérez i Laurent Versini
Intèrpret: Adrià Miserachs

No hay comentarios: